Gudrun Kristensen har fået svendebrev:

Glad for at blive faglært

60-årige Gudrun Kristensen er blevet faglært og bestod den afsluttende eksamen med et 12-tal.

60-årige Gudrun Kristensen var lidt nervøs, inden hun skulle op til den afsluttende eksamen på rengøringsteknikeruddannelsen.

Efter næsten syv år som ufaglært rengøringsassistent i Thisted Kommune, hvor hun til daglig gør rent på Sjørring Skole, var det lidt af en omvæltning at tage en uddannelse.

”Jeg er jo vant til at bevæge mig og bruge mine hænder i mit arbejde, så jeg skulle lige omstille mig til at sidde stille og bruge hovedet i stedet for. Men det gik heldigvis fint,” siger Gudrun Kristensen, som bestod den afsluttende eksamen med et 12-tal.

 

Gør en stor forskel

Thisted Kommune uddanner i disse år samtlige omkring 70 rengøringsassistenter, som gør rent på kommunens skoler.

Gudrun Kristensen var på et hold af kolleger, der afsluttede uddannelsen i april, og ifølge hende gør det en stor forskel, at hun nu kan kalde sig faglært rengøringstekniker.

”Jeg er glad for at blive faglært, og det er skønt at have papir på det, man kan. Under uddannelsen har jeg lært en del, som jeg allerede nu kan bruge i mit arbejde. Blandt andet er det positivt, at vi har lært en masse om ergonomi, og om hvordan vi undgår at få skader på arbejdet. Jeg skulle jo gerne blive ved med at arbejde i nogle år endnu,” siger hun.